joi, 4 iulie 2013

Caracterul nostru impulsiv ne face să explodam la cea mai mică provocare....

Caracterul nostru impulsiv ne face să explodam la cea mai mică provocare.
De cele mai multe ori, după unul din aceste “evenimente”, ne simţim vinovati şi ruşinati şi încercam să-i consolam pe cei care răman răniți de cuvintele noastre.

“Într-o zi, un om care și-a văzut prietenul prezentând scuze, după o asemenea explozie de furie, i-a înmânat o coală de hârtie şi i-a spus:
- Mototoleşte-o.
Omul l-a ascultat şi a făcut o minge din acea coală de hârtie.
Apoi, prietenul lui i-a spus:
- Acum repar-o, fă-o aşa cum era înainte.
N-a reuşit, fireşte! A încercat s-o întindă cât mai bine, dar hârtia rămânea şifonată.
Atunci prietenul lui i-a spus:
- Inima oamenilor este ca această coală de hârtie. Impresia pe care o laşi în acea inimă pe care ai rănit-o, va fi la fel de greu de şters precum cutele de pe această hârtie. Chiar dacă vom încerca să corectăm greşeala, semnele vor rămâne.” (sursa Internet)

Uneori acţionăm din instinct şi, fără să ne gândim, aruncăm cuvinte pline de ură şi ranchiună.
Mai târziu, când revenim asupra celor spuse, ne pare rău. Dar nu putem da înapoi, nu putem şterge ceea ce a rămas înregistrat. Şi lucrul cel mai trist este că lăsăm răni şi urme în multe inimi.
Începând de astăzi, începând chiar din această clipă, fii mai înţelegător şi răbdător. Când simţi că vei exploda aminteşte-ţi de hartia mototolita…
Ai tot dreptul să ai o zi proastă, să nu te simți bine, să fii supărat, să te doară ceva. Dar asta nu înseamnă că ceilalți nu au și ei problemele lor. Când simți că îți pierzi firea, îndepărtează-te de persoana care te-a enervat și stai singur câteva clipe. În acest timp gândește-te la momentele frumoase trăite împreună, la calitățile acelui om. Poate așa vei reuși să revii cu alte gânduri, cu altă atitudine și dacă ți-a greșit, poate reușești să porți o conversație constructivă, fără să jignești și fără să rănești. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu