miercuri, 19 februarie 2014

Invatatura !!!

Ce sa nu faci „din dragoste”!!

Stau si ma întreb : oare care este cea mai mare durere care poate exista ? Oamenii se refac destul de repede dupa o boala fizica sau dupa ce sufera o pierdere financiara. Pentru dureri fizice avem medicamente, pentru bani muncim si facem altii. Dar când este vorba de inima, de suflet ? Când esti ranit în inima esti terminat… Daca cel mai important om din viata ta îti întoarce spatele, daca persoana pe care o iubesti te respinge, daca cel caruia i-ai împartasit cele mai adânci taine ale sufletului te tradeaza… te simti devastat; esti gol si singur. Nu cred ca vrei sa treci prin asa ceva…

Dar… oare ai vrea ca persoana pe care o iubesti sa pateasca asta? Sunt convins ca ai raspuns deja cu un „Nu!” hotarât si raspicat. Nimeni nu doreste asa ceva pentru persoana iubita. Dar vreau sa te constientizez de faptul ca te-ai putea totusi afla în pericolul acesta. Si doresc sa te ajut sa-l eviti spunându-ti ce sa Nu faci „din dragoste”.

E foarta frumoasa perioada asa-zisa de cucerire. Acel timp de început. Când un baiat vede o fata si nu o mai poate uita… Când o fata vede un baiat si el se potriveste perfect cu printul din visurile ei… Apoi acele gesturi mici, cuvinte jucause, complimente deosebite… toate menite sa-i dea un semnal celuilalt: „hei, te plac!”. Odata cu frumusetea momentului apare însa si pericolul…

Îndragostit fiind, se poate sa uiti ca nu cunosti suficient de bine fata sau baiatul respectiv si te implici serios în relatie. Îi promiti partenerului marea si sarea si luna de pe cer! Îl faci sa viseze cu ochii deschisi la viitorul roz bonbon pe care-l veti avea împreuna… Voi Doi ! Se pun în joc sentimente, energie, timp, resurse… Totul pentru iubire ! Graba aceasta însa duce deseori la despartiri urâte. Ajungi sa cunosti cu adevarat persoana si sa nu-ti mai placa. Nu degeaba se spune ca dragostea e oarba.

si cum sa-i spui acum ca dragostea de care vorbeai adineaori… nu era chiar dragoste ? E prea târziu acum sa te retragi fara sa provoci în viata celuilalt sentimentele de care vorbeam mai sus. Sfatul meu este sa pastrezi mereu echilibrul între ratiune si sentiment. Da, e frumos sa iubesti ! Dar asa cum spune si înteleptul Solomon: toate lucrurile sunt frumoase la vremea lor. Ai rabdare sa va cunoasteti mai bine. Asteapta sa fii sigur pe ceea ce simti. Asigura-te ca nu vei rani persoana pe care o iubesti!

Concluzia mea cititorule: nu te grabi niciodata „din dragoste”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu