luni, 1 decembrie 2014

'' Retete culinare '' - Drob de Craciun !!

Ii spun drob de Craciun pentru ca la acesta folosesc carnaciori fata de cel de Paste care este cu oua .
Il fac de fiecare data cu ocazia Craciunului , numai ca de data asta am facut mici modificari fata de cel din anii trecuti astfel incat mi-am zis sa il postez.

Si acum va invit la o portie...................si va spun tuturor CRACIUN FERICIT !! 


Ingrediente :


500 g carne porc(impanata cu grasime)
1 kg ficat de porc
4 bucati carnati afumati
boia dulce/iute(dupa preferinta)
5-6 catei usturoi
2 cepe
oua
putin ulei
1 lingura faina
1 lingura pasta de rosii
1 paharel coniac
marar,patrunjel uscate







Modul de preparare reteta drob : 

 Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care  se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si  lasam sa se racoreasca  apoi  se adauga  mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi  am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv. Puteti sa il faceti si in tava de chec !!  
Va doresc pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu