marți, 2 decembrie 2014

'' Savarina rapida cu pesmet ''

De când n-ai mai mâncat o savarină delicioasa? Îmi amintesc când mergeam cu părinții la cofetărie, savarina era prima alegere! Iată o rețetă altfel, cu pesmet! 



Ingrediente : 



6 ouă la temperatura camerei
6 linguri de zahăr
9 linguri pesmet
1 lingură făină
½ lingură praf de copt


Pentru sirop :

350 ml apă
250 g zahăr
2 linguri esență rom


Pentru umplut :

300 ml frișcă lichidă, bătută
50 g zahăr pudră
Jeleu după gust













Modul de preparare reteta savarine cu pesmet : 



1. Desparte albușurile de gălbenușuri în două castroane separate. Bate albușurile spumă, apoi adaugă zahărul și bate cu grijă în continuare.
2. Adaugă făina, praful de copt și pesmetul în ploaie, puțin câte puțin, iar după ce le-ai incorporat, adaugă și cele șase gălbenușuri. Încălzește cuptorul la 160 de grade.
3. Unge formele de savarine (poți folosi și o tavă cu forme de brioșe mari) cu unt sau tapetează-le cu hârtie de copt, și toarnă aluatul în forme. Dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute.
4. În timp ce se coc savarinele, poți pregăti siropul: fierbe apa cu zahărul, iar după ce zahărul s-a topit complet, adaugă și esența de rom, apoi mai lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute.
5. Bate frișca lichidă cu zahărul pudră.
6. Însiropează bine savarinele cât încă sunt în tavă și s-au răcit un pic. Lasă-le 10 minute, să tragă siropul, apoi taie capacul și umple-le cu frișcă. Pe capac poți pune jeleu, gem, dulceață sau ciocolată.









Eu am incercat doua tipuri de gem : caise si capsuni ! Va urez pofta buna !!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu