marți, 2 septembrie 2014

O femeie iubeste matur atunci când…

Trecutul va fi mereu baza pentru deciziile din prezent şi într-un final toţi vom înţelege că ne ajută să trecem peste el, atâta timp cât îl privim din prezent şi îl trecem prin prisma dorinţelor din viitor. După un astfel de proces, care poate dura şi ani, începi să accepţi ceea ce simţi şi să conştientizezi că iubirea, fie ea împărtăşită sau nu, nu îţi face rău. Ea există, ea te transformă şi te eliberează, te provoacă şi te face mai bun.
Am să dedic acest articol femeilor care iubesc matur un bărbat indiferent dacă el le iubeşte sau nu.
Sunt acele femei care şi-au exprimat iubirea în momentul în care s-au simţit sigure pe ele, acelei persoane pentru care o simt, fără să aştepte reacţii în oglindă. Uneori pot fi greu de înţeles de către bărbaţi, datorită sincerităţii şi momentului în care au ales să îşi destăinuie sentimentele, sau reacţiei neaşteptat de liniştite în cazul în care sentimentul nu a fost reciproc.
Femeia care iubeste matur lasă barbatului libertatea de a alege şi de a se bucura de viaţa alături de cine doreşte el. De ce? Simplu! Când iubeşti vrei ca acea persoană să fie fericită şi fericirea persoanei respective este mai presus de orice. Astfel, femeia care iubeste matur, lasă bărbatul să îşi trăiască viaţa fără să-l sufoce şi să-l facă să se simtă dator în a îi împărtăşi sentimentele. Aceasta se bucură pentru el chiar şi în momentul în care el alege să îşi construiască o viaţă liniştită alături de altcineva. Femeia care iubeşte matur nu cere iubire, nu cere motive, declaraţii, nu controlează, nu ascunde nimic. Ea e acolo, transparentă şi discretă şi nu are nevoie de răspunsul la întrebarea “De ce nu m-a ales pe mine?”.
Îi e dor, îi e foarte dor, îşi doreşte să vorbească cu el, să îi împărtăşească gânduri, să discute pasiuni comune, dar ştie că dorul ei îl va afecta pe el şi pe ea. Alege să lupte pentru fericirea ei şi să trăiască cu acel dor până când o va elibera.
Fiecare trebuie să lupte pentru fericirea lui fără să distrugă fericirea celor din jur şi fiecare ar trebui să înveţe să iubească matur, pentru că iubirea matură este cea reală, cea care depăşeşte nivelul de obsesie, de moft, de pasiune dusă la extrem.
Încăpăţănarea de a păstra lângă tine un bărbat care nu te iubeşte nu duce decât la distrugerea ta ca femeie, ca suflet, ca om cu valori şi principii morale.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu