luni, 30 iunie 2014

Opreşte-te pentru o clipă şi priveşte în jur....

Opreşte-te o clipă şi vezi cine te iubeşte cu adevărat. Dacă vei privi atent, dacă vei fi obiectivă, îţi vei da seama uşor. Încetează să te mai agăţi de iubirea unora care de fapt nu-ţi aparţine. Fii sinceră cu tine şi vei vedea că din păcate sunt oameni care doar pretind că ţin la tine.
Opreşte-te pentru o clipă şi gândeşte-te... la acele fiinţe din viaţa ta care te iubesc necondiţionat. Le preţuieşti îndeajuns sau încă eşti ancorată la acele iubiri strigate în gura mare, dar nedovedite cu adevărat?
Vezi tu, oamenii se ascund uneori. De teamă, de ruşine, pentru că aşa vor...
Şi îşi pun o mască binevoitoare, rostesc cuvinte pe care nu le simt şi păcălesc sufletele naive prin gesturi frumoase, aparent sincere.
Trebuie să fii atentă. Sufletul tău e preţios şi nu trebuie să laşi pe nimeni să ţi-l ia în râs. Acolo ai tot ce e mai frumos: bunătate, iubire, respect, înţelegere, căldură, speranţă, încredere... Nu lăsa pe nimeni să ţi le fure. Pentru a împiedica acest lucru trebuie doar să te opreşti o clipă, să îndepărtezi voalul de naivitate care ţi-a acoperit privirea şi să fii sinceră în special cu tine. Punând cap la cap gânduri, sentimente, trăiri, vei vedea că ai avut parte şi de te iubesc-uri goale.
Nu îţi va plăcea, dar gândeşte-te la acele momente când lacrimile s-au rostogolit pe obraji şi aveai nevoie de cineva care să ţi le şteargă.
Câţi dintre cei care spuneau că te iubesc au fost acolo?
Acum adu-ţi aminte de momentele fericite, când voiai să împarţi bucuriile cu cineva.
Câţi dintre cei care spuneau că te iubesc au fost acolo?
Să ne gândim la momentele când aveai nevoie de un sfat, de un îndemn, de o îmbrăţişare, de cineva care să stea lângă tine şi să tacă, dar să fie acolo.
Câţi dintre cei care spuneau că te iubesc ţi-au fost alături?
Cu siguranţă ai avut zile de rătăcire, zile gri, când ai uitat să zâmbeşti, să fii fericită, să speri, să visezi...
Câţi dintre cei care spuneau că te iubesc ţi-au reamintit toate astea?
Eşti om şi sunt convinsă că ai greşit, că ai judecat, că ai rănit, că ai spus vorbe la supărare.
Câţi dintre cei care spuneau că te iubesc te-au înţeles, dar te-au sfătuit să fii mai atentă şi câţi te-au criticat şi atât, spunându-ţi că nu e bine ceea ce faci?
Ei bine, acum ştii toate aceste răspunsuri. Le-ai aflat, dacă ai fost sinceră.
Ce vei face depinde de tine. Tu decizi dacă te amăgeşti în continuare sau dacă îţi dai şansa să trăieşti în sinceritate şi respect.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu