duminică, 8 iunie 2014

Rămâi sau pleci.....

Rămâi sau pleci. Urăști sau iubești. Uiți sau continui să suferi. Plângi sau zâmbești. Construiești sau distrugi. Viața e făcută din alegeri. Și de cele mai multe ori nu e totul alb, sau negru, ci sunt mii de nuanțe de gri. Și probabil nu va fi cineva care să îți spună exact ce să faci. Ceva de genul ” dacă faci asta ... ajungi așa ...”. 
Și poate nu sunt în măsura în care să dau cele mai bune sfaturi, dar uite ce cred că ar trebui să faci :
Iubește ! De ce ? Pentru că ura nu va face altceva decât să îți îmbolnăvească sufletul. Dăruiește iubire și vei primi iubire.
Iartă ! De ce ?! Pentru că să te gândești în continuu la cel sau cea care ți-a greșit ti-ar măcina interiorul. Iartă și vei primi iertare.
Ajută ! De ce ? pentru că niciodată nu ști câte probleme și griji se ascund în spatele unui zâmbet. Ajută pentru că nu ști când tu vei avea nevoie de ajutor și crede-mă, vei vrea să fie cineva lângă tine.
Încetează să te îngrijorezi pentru lucruri care nu depind de tine. Oricum nu vei reuși să schimbi nimic, poate doar faptul că vei pierde clipele în care te-ai fi putut bucura de viață.
Sincer, nu cred ca la 80 de ani să stai trist/ă și să te gândești la tot ce ai fi putut să faci dar nu ai făcut, pentru că te preocupau lucruri și persoane care atunci poate nu vor mai avea nicio valoare în ochii tăi.
Și când spun ”Trăiește-ți viața !” nu spun ”Distruge-te singur/ă , oricum murim cu toții !” . Contează CUM trăiești.
Nu te răni singur/ă sau pe cei din jur prin acțiunile tale. Gândește-te bine înainte de a lua orice decizie, oricât de neînsemnată ar putea să pară în acel moment. Fă bine ! Și străduiește-te să rămâi bun într-o lume nebună.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu