joi, 5 iunie 2014

Ce inseamna sa fii femeie?

 “Sa fii doamna in societate, gospodina in bucatarie si curva in pat” este cea mai des intalnita definitie a femeii, descriere facuta de barbati, desigur. Dar ce insemna totusi sa fii femeie, in afara de aceasta super oferta de trei intr-unul pe care toti barbatii viseaza s-o intalneasca si s-o cucereasca?
         Inca din fasa suntem educate pentru a deveni femei, ni se arata ca lucrurile la care trebuie sa viseze o femeie sunt: un sot, o casa si-un copil, lucruri simple interpretate a fi scopul in viata, misiunea femeii, datoria si osanda ei totodata.
          Suntem aruncate intr-o societate in care femeia se vrea egala barbatului si incepe lupta: munca din greu pentru a ajunge in pozitii egale, preocuparea permanenta pentru a arata bine, smotruiala zilnica pentru o casa impecabila, studiul si perfectionarea continua in dorinta imensa de a vedeni mame perfecte.  Incercam si muncim din greu ca sa ajungem nu la nivelul barbatilor si la inaltimea asteptarilor lor. Se cere mult de la noi si rezistam pe pozitii dar…nu am uitat nimic?
            Demult, in antichitate, femeia era considerata stalpul de rezistenta al familiei, linistea, iubirea si caldura, suportul care ajuta la creerea societatii si la dezvoltarea barbatului, elementul de baza si stabilitate al casei, locul unde barbatii se intorceau din razboaie pentru a-si reface fortele si a-si trata ranile. Femeia era cea in ale carei brate barbatul isi gasea alinarea trupului si a sufletului, izvor de bunatate si energie, ambrozie pentru spiritele lor insetate. Femeia era divina, un dar al zeilor menit sa intregeasca viata barbatului si era tratata ca atare.
           Astazi femeia parca si-a uitat locul si rostul in viata, vrea sa fie egala barbatului, sa aiba aceleasi drepturi, uitand de fapt ce insemna sa fii femeie…A fi femeie nu insemna a purta rochie, a te catara pe tocuri sau a bea un ceai fix la ora 5. Nu inseamna a respecta niste reguli impuse de societatea mondena ci ceva mult mai profund. Nu este greu sa fii frumoasa sau bine imbracata, sa ai carte multa si  sa ai success in afaceri. Dar este greu sa fii rafinata si blanda, diplomata, amabila si puternica spiritual, este greu sa fii fericita, nu doar sa te prefaci ca esti si sa elimini prin toti porii dragoste de oameni.  Este greu sa te simti implinita si sa zambesti cand esti privita cu invidie si rautate, este greu sa ramai demna cand greutatile vietii incearca sa te doboare, sa primesti totul cu zambetul pe buze si sa raspunzi la tot cu bunatate si intelepciune. Este greu sa fii femeie adevarata.
        Oferim totul, chiar si viata noastra, cerem in schimb doar respect.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu