luni, 7 iulie 2014

” E doar un vis urat !”

Dezamagirea e o femeie pe jumatate tanara si pe jumatate batrana, care plange cu lacrimi de copil si saruta cu gura unei amante profesioniste.
- Ea nu zambeste aproape niciodata, dar cand totusi se intampla, o face cu un singur colt al buzei.
- Ea nu respira tot timpul, numai ziua…noaptea moare putin sufocata. Celalalt plaman i-a fost distrus de nicotina certurilor la o cafea.
- Ea nu te mai iubeste din toata inima, jumatate i-ai smuls-o si ai tarat-o dupa tine cand ai plecat. Cealalta jumatate e numai a ei.
- Ea nu tine pe nimeni in brate. Nu are decat un brat, celalalt s-a atrofiat sub degetele tale.
- Ea nu te obliga, te lasa doar sa faci alegerile gresite.
- Ea nu te aude, nu te vede, nu te simte. Nici nu are cum. Tu esti plecat la bodega din colt, iar aburii egoismului pun ceata pe promisiuni.
- Ea nu e singura. Creste in doi. - Ea nu tace. Repeta obsesiv : ” E doar un vis urat !”
Dezamagirea e o femeie cu obraz alb-negru care fumeaza mult si-si scrumeaza esecurile in cani de cafea.
Ea nu doarme, nu iarta, doar aduna goluri in stomac si colectioneaza molii mancatoare de amintiri. Se imbraca in catifea, poarta perle, si-si tine parul ciufulit. Uraste machiajul pentru ca ii omoara cearcanele si iubeste ceasurile ramase in urma pentru ca o fac sa uite de tine.
Multora dintre lucrurile pe care le fac nu le mai gasesc rostul si totusi continui… mi-e frica sa ma despart de ele, sa renunt pur si simplu, desi stiu foarte bine ca ma indrept catre nicaieri. De cate ori am incercat sa-mi pun ordine in viata, in ganduri, in sentimente sau in amintiri m-a inghitit haosul. Prezentul si trecutul se amesteca, regretele tarzii si neputintele actuale ma cuprind si imi dau o stare de furie si atunci ma apuc sa fac curatenie. E un impuls aproape inconstient al nevoii interioare de a face ordine, de a aseza toate lucrurile la locul lor, redandu-mi sentimentul de siguranta, ca si cum m-as pune la adapost de lumea exterioara aflata in permanenta miscare si dezordine. 







P.S.   Incerc sa stapanesc ceea ce se intampla in viata mea dar e clar ca lucrul asta ma depaseste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu