miercuri, 14 mai 2014

Încrederea este un lucru necesar și totuși lipsit în viețile noastre. ....

Dezamăgirile , visele spulberate , oamenii , toate ne-au știrbit în timp încrederea și speranța în puritate , sinceritate , iubire , dăruire , generozitate , iertare. Ne-au făcut mai reci , mai duri , mai rigizi.....ne-au răpit sentimentele de siguranță , de încredere , de optimism .
Încrederea în oameni și în propria ființă denotă forță , personalitate și măreție. Ne este teamă să ne dăruim total , să ne implicăm complet fiindcă știm cât de dureroasă este decepția , însă ceea ce pierdem din vedere este că . încrederea reprezinta poate unul din cele mai frumoase sentimente pe care le-ai putea simți. Este dovada faptului că înțelegi oamenii din jurul tău și că ești la rândul tău înțeles , că ești acceptat și că accepți persoane complet diferite de felul tău de a fi , că iubești și ești iubit pentru ceea ce ești , că primești , dar și dăruiești în schimb. Odată pierdută , încrederea este greu de câștigat....deseori chiar imposibil.
Ne imaginăm și credem cu tărie că cei cărora le încredințăm gândurile și trăirile noastre , sunt asemeni nouă , de aceea de multe ori ne decepționează reacțiile lor.
Mulți sunt de părere că cei care nu au încredere în alții sunt nesiguri , incerți și au probleme de comunicare. La fel ca și în cuplu lipsa de încredere poate duce până la destrămarea relației , fără să fie nimic altceva la mijloc.
Trebuie să avem încredere mai întâi în noi , în propriile forțe , în vise , în gândurile și trăirile noastre , ca mai apoi să putem acorda aceeași încredere și persoanelor apropiate.
Nu permite resentimentelor și încercărilor la care ai fost supus , să-ți diminueze încrederea în oamenii dragi și în tine însuți.
Amintește-ți întotdeauna că încrederea este dovada de netăgăduit a iubirii și luptă pentru a nu o pierde.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu